"Onze zorg is u zo goed en zo snel mogelijk te behandelen."

Niet-invasieve methoden

Therapeutische Elastische (steun-) Kousen (TEK)

Sinds een paar jaar verkiezen wij de lasertechniek boven de bekende klassieke “stripping”, waarbij de aderen uit het been worden getrokken. EndoVeneuzeLaser Behandeling of EVLB is een revolutionaire techniek, waarvan het succespercentage boven de 95% ligt.

Voorkomen is dus de boodschap. Het is essentieel bij de eerste tekenen van zwelling in de benen, dit te behandelen. Eerst met een drukverband (niet- elastisch compressief verband) en als het been weer geslonken is, met een goed aangemeten therapeutische elastische kous. 


De behandeling van het open been (ulcus cruris) is vaak moeizaam en langdurig. Therapeutische elastische steunkousen zijn daarbij onontbeerlijk. Het is vanzelfsprekend dat de elastische kousen prettig moeten zitten en daarvoor is een juiste maatvoering een belangrijke voorwaarde. Een kous kan nog zo goed zijn maar als zij niet aangenaam zit belandt zij al snel in de kast en wordt dan waardeloos. Benen hebben maten die enorm verschillend zijn in lengte en omvang. De druk van de kous moet bij de enkel en de voet het hoogst zijn en naar boven toe afnemen. Een dergelijke elastische steunkous vereist een de nodige deskundigheid.

Bij zwangerschappen adviseren wij u vanaf ongeveer de derde maand een aangemeten panty te
dragen. Over kousen en panty’s die speciale steun verschaffen en geschikt zijn voor dagelijks gebruik, vooral bij staande beroepen, is nog veel te vertellen, maar dat valt buiten het bestek van deze website. In ieder geval kunnen we u hierover, afhankelijk van de toestand van uw benen en uw persoonlijke situatie, nader informeren.

Medicatie

Zoals vermeld is de oorzaak van spataderen vooral een kwestie van aanleg. Vandaar dat geneesmiddelen voor de behandeling hiervan niet de eerste keus zullen zijn. Wij schrijven voornamelijk medicijnen voor wanneer er medische complicaties optreden. Hieronder vallen aderontsteking, overmatige vochtophoping en open been. Om klachten tijdelijk te verminderen kunt u
gebruik maken van enkele natuurgeneesmiddelen, die u zonder recept bij uw apotheek kunt verkrijgen. Zo zijn er ondermeer producten op basis vanextracten van wilde paardekastanje, rode wijnbladeren en druivenpitten.