"Onze zorg is u zo goed en zo snel mogelijk te behandelen."

Welkom bij Flebologisch Centrum Antwerpen

In sommige gevallen zal een ingreep toch nodig zijn. Dit gebeurt poliklinisch onder plaatselijke verdoving. Zo komt u met een begeleider naar de polikliniek en kunt u dezelfde dag weer naar huis.

EVLB (EndoVeneuze Laser Behandeling)

Sinds een paar jaar verkiezen wij de lasertechniek boven de bekende klassieke
“stripping”, waarbij de aderen uit het been worden getrokken. EndoVeneuzeLaser Behandeling of EVLB is een revolutionaire techniek, waarvan het succespercentage boven de 95% ligt.

Door deze katheter wordt dan een glasvezel geschoven waarvan het uiteinde net
onder de monding van de grote oppervlakkige beenader komt te liggen.

De glasvezel wordt aangesloten op de diodelaser. Vervolgens wordt de warmte van het
laserlicht aan de binnenwand van de ader afgegeven, waardoor deze wordt
dichtgeschroeid. 


De fibreuze streng die hierdoor ontstaat wordt geleidelijk door het lichaam verteerd.

Het Flebologisch Centrum past zgn tumescent-anesthesie (TA) toe om de pijn tijdens de operatie te reduceren. TA werkt zowel verdovend als verkoelend. Door te verkoelen en plaatselijk te verdoven is de ingreep nagenoeg pijnloos. Narcose, een ruggenprik en/of ziekenhuisopname is hierdoor niet nodig en de patiënt kan onmiddellijk de polikliniek verlaten.

Geen ziekenhuisopname nodig.

  • Geen algehele narcose of ruggeprik.

  • Geen hechtingen (dus geen littekens).

  • De patiënt kan onmiddellijk naar huis.

  • De resultaten blijken op korte en lange termijn statistisch duidelijk beter dan met de klassieke “stripping”-operatie.

In de uiterst zeldzame gevallen dat wij er niet in slagen om u te
behandelen met de Endolaser (bijvoorbeeld door te kronkelige aderen), kunnen wij onmiddellijk overgaan op de klassieke “stripping -operatie. Op deze wijze hoeft u geen tweede maal operatief geholpen te worden.

Na een operatie of endolaserbehandeling zal de fleboloog de resterende kleine adertjes nabehandelen met scleroserende inspuitingen.

Muller Techniek

Wanneer uw behandelend arts besluit dat sclerocompressietherapie op dit moment niet de gewenste behandeling is voor uw spataderen, kan hij ook kiezen voor een chirurgische techniek waarbij er onder lokale verdoving spataderen onderhuids worden verwijderd. Uw spataderen worden eerst staand afgetekend met een speciale stift. Nadat vervolgens de huid op bepaalde plekken lokaal is verdoofd, worden er zeer kleine incisies (sneetjes van 1 mm) in de huid boven de spataderen gemaakt. Met een soort haaknaaldje wordt de ader doorheen de huid aangehaakt en verwijderd.

Op deze wijze wordt dan de gehele spatader onderhuids verwijderd (zie foto). Doordat
de incisies zeer klein zijn, ontstaan er minimale littekens waardoor het cosmetisch resultaat optimaal is. De behandeling kan gepaard gaan met lichte complicaties zoals bloeduitstortingen en gevoelsstoornissen. Deze zijn na een paar weken weer spontaan verdwenen.