"Onze zorg is u zo goed en zo snel mogelijk te behandelen."

Algemene aanbevelingen & opmerkingen

Het is wenselijk dat uw huisarts op de hoogte is dat u bij ons onder behandeling bent. Wordt u naar ons verwezen, dan informeren wij uw huisarts schriftelijk over onze bevindingen.

Gebruik de dag van de behandeling geen crème of lotion op uw benen. Indien de huid vettig is zullen de pleisters die wij gebruiken onvoldoende hechten en zal bovendien uw kous vroegtijdig slijten. Het is nuttig om eventuele beenharen te scheren omdat dit het verwijderen van de pleisters minder pijnlijk maakt.


Het komt zelden voor dat u kort na de injecties onwel wordt. Dit kan gepaard gaan met hoofdpijn of gezichtsstoornissen, en eventueel ook benauwdheid. Dit kan betekenen dat u voor de gebruikte vloeistof overgevoelig bent. Mocht dit ontstaan dan moet u ons dit onmiddellijk melden. Als dit niet mogelijk is, moet u naar de huisarts. Een heel zeldzame keer kan er een lichte bruine verkleuring ontstaan als gevolg van de injecties. Deze verkleuring verdwijnt meestal spontaan na enkele maanden.

Spataderen
& sport

Voeding


Zonnebank, baden & douchen

Spataderen
& de pil

Schoeisel


Eenvoudige oefeningen

Indien de behandeling eenmaal voltooid is, zal uw been in de daaropvolgende 6- tot 12-tal maanden geheel tot rust zijn gekomen. Een controlebezoek is dan van belang omdat op deze wijze vroegtijdig terugkerende ziekteverschijnselen (recidief) meteen kunnen worden opgespoord en behandeld. Naar aanleiding van onze bevindingen adviseren wij u dan nader. In het algemeen is een jaarlijkse controle zeker raadzaam.

Neem contact op

De bloedstroom in de aderen wordt namelijk vooral gestimuleerd door het ritmisch samentrekken van de spieren van het onderbeen: de pompwerking van de kuit- en voetspieren drukt namelijk het bloed in de aderen omhoog.

Vandaar dat de klachten bij beweging over het algemeen afnemen en het meest hinderlijk worden wanneer u gaat zitten of naar bed gaat.

eenvoudige oefeningen

behandelingen